Huisartsenwachtpost en Huisartsenkring Zuiderkempen bundelen krachten

Huisartsenwachtpost en Huisartsenkring Zuiderkempen bundelen krachten

Op 1 maart fuseerden Huisartsenwachtpost Zuiderkempen vzw en Vereniging Huisartsenkringen Zuiderkempen vzw. De nieuwe fusieorganisatie Huisartsenvereniging in de Kempen vzw of kortweg HAVIK vzw zal zich blijvend inzetten voor de huisartsen in de regio en de huisartsenwachtposten in Geel, Herentals en Westerlo.

De fusie is een logisch gevolg van een jarenlange intense en constructieve samenwerking van beide organisaties. Huisarts Sanne Calaerts (kringverantwoordelijke) en huisarts Jens Demanet (wachtpostverantwoordelijke) blijven aan boord om de continuïteit van de vzw te waarborgen. Zij worden bijgestaan door een nieuw bestuursorgaan en in de dagelijkse werking ondersteund door een gemotiveerd HAVIK team van stafmedewerkers.

Hun prioriteit blijft om de belangen van de meer dan 280 huisartsen uit de regio te vertegenwoordigen. HAVIK wil ook het eerste aanspreekpunt zijn voor het lokale zorgbeleid en andere samenwerkingspartners. Voor de ruim 250.000 burgers in de regio wijzigt er niets en blijft de gekende dienstverlening van de huisartsenwachtposten in Geel, Herentals en Westerlo behouden.

Door de krachten te bundelen zal HAVIK in de komende periode verder werken aan een langetermijnvisie, een absolute vereiste in het voortdurende veranderende zorglandschap waarin schaalvergroting niet meer weg te denken is. De fusie creëert een betere kostenefficiëntie, wat de huisarts en burger uit de regio enkel ten goede kan komen.

HAVIK lanceert dit voorjaar de nieuwe website www.havikvzw.be. Op deze website vinden burgers relevante informatie over de huisartsenwachtpost en de nieuwe vzw. Het nagelnieuw én specifiek huisartsenportaal laat toe om sneller en beter te communiceren met de huisartsen uit de regio om zo bij te dragen aan een sterke eerstelijnszorg en kwaliteitsvolle gezondheidszorg te verzekeren.

 

Voor verdere inlichtingen verzoeken wij u om contact te nemen met
Toke Van Gorp, stafmedewerker projecten en communicatie HAVIK vzw
e-mail toke@havikvzw.be